Salihamidžić dobio veliku podršku: Sad mora krenuti žestoko!
Hasan Salihamidžić je u igračkoj karijeri bio prepoznatljivo lice u timu Bayerna i bez njega se ovaj tim nije mogao zamisliti (Foto: EPA)

Rukovodstvo kluba podržava sportskog direktora

Salihamidžić dobio veliku podršku: Sad mora krenuti žestoko!

M. Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić ima veliku podršku rukovodstva bavarskog tima.

Iako se popularni Braco suočio sa ogromnim kritikama zbog lošeg prelaznog roka i uz trenera Niku Kovača označen je kao glavni krivac za loše rezulate, čelnici bavarskog velikana Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge imaju veliko povjerenje u Hasana.

Predsjednik kluba Hoennes je želio da Braco bude sigurniji tokom svojih TV nastupa i da priča uvjerenije i kritičnije. Nakon meča sa Ajaxom to je Salihamidžić i učinio, a Hoenessu se to jako dopalo.

"Braco sada ima potpuno podršku da krene još žešće. To mi se jako sviđa jer neko mora da istupi", istakao je Hoennes, koji je ranije također davao podršku nekadašnjem reprezentativcu BiH.

"Hasan je mlad i mora 'krčiti' svoj put. Pod žestokim je kritikama u posljednje vrijeme, ali ako želi postati veliki, mora proći kroz sve to

Salihamidžić žestoko kritikovao igru protiv Ajaxa

Sportski direktor Bayerna nije imao riječi hvale za igru protiv Ajaxa u meču posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka. Primio je Bayern tri gola u susretu koji je završen 3:3. Salihamidžić nije vidio previše pozivinih stvari u igri bavarskog velikana.

"Nismo igrali dobro. Istina, prvi smo u grupi, ali to je jedina pozitivna stvar nakon ove utakmice. Protivnik je odradio odličan posao, napravili su odličan pritisak kojeg smo se jedva oslobađali. Morali smo postići više golova u prvom poluvremenu, jer smo ovako ispustili utakmicu iz svojih ruku. Nismo imali kontrolu nad sredinom terena, ali pozitivno je to što smo pokazali da se možemo vratiti. Loša strana je što smo olako dozvolili protivniku da preuzme kontrolu nad utakmicom i to se mora promijeniti", istakao je Salihamidžić nakon gostovanja u Amsterdamu.

Ovakva kritička razmišljanja prema klubu Hoennes želi čuti od Salihamidžića koji će sigurno i u ostatku sezone imati pune ruke posla.

Bayern sprema velike promjene

Velikan iz Minhena sprema velike promjene unutar tima. Najavljeni su mnogobrojni odlasci, Arjen Robben će prvi napustit Minhen na kraju sezone, a za njim bi trebali i Franck Ribery, te James Rodriguez.

Najavljena su također i velika pojačanja. Salihamidžić će u narednim mjesecima obaviti razgovore sa potencijalnim pojačanjima kluba, te će upravo on biti zadužen za rekonstrukciju tima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako ćemo Bayern u narednoj sezoni vjerovatno gledati sa velikim brojem novih igrača. Krilne pozicije su te gdje će pokušati dovesti što kvalitetnije igrače, a najavljena su pojačanja i u defanzivi, te na poziciji defanzivnog veznog fudbalera.

Pred Bracom je veliki posao, ali ako bude uporan i dobar kao na terenu, sigurno je da će napraviti pravu stvar za Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi