Šokirao englesku javnost

Giroud: Draže mi je biti klupa u velikom nego igrati redovno u nekom manjem klubu

Endin Čaušević

Francuski napadač Olivier Giroud početkom ove godine stigao je u Chelsea iz Arsenala, ali se baš i nije naigrao u dresu kluba sa Stamford Bridgea.

Giroud je nakon nekoliko solidnih sezona odlučio napustiti Arsenal i potpisati za jednog od najvećih rivala što mu na Emiratesu sigurno neće oprostiti. Francuz je u Chelsea došao kao pojačanje u napadu, no nije se baš proslavio u ovog godini što se tiče golova.

Također, Giroud je većinom rezervna opcija za Maurizija Sarrija i ispred njega prednost ima Alvaro Morata, no ne smeta mu što sjedi na klupi. Francuski napadač je poručio da mu je draže u velikom klubu biti na klupi nego da je standardan u nekom manjem.

"Više volim da sam na klupi velikog kluba nego da igram svake sedmice u nekom osrednjem timu. Za mene je san da osvojim Premiership i nadam se da će se ispuniti u Chelseaju. Imamo odličan tim i vjerujemo u uspjeh", rekao je Giroud.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.