Rumun izbačen iz prvog tima Hajduka

Doveli ga za pola miliona eura, a on nagovorio saigrače da kockaju, piju i puše cigarete

Endin Čaušević

Fudbaleri Dinama i Hajduka sutra bi na Maksimiru trebali odigrati veliki derbi u okviru 18. kola HNL-a.

Dinamo se u ovom trenutno nalazi na prvom mjestu sa devet bodova više od drugoplasirane Rijeke, dok Hajduk ima skoro 20 bodova manje od ljutog rivala i tek je na šestom mjestu. Samo nekoliko dana pred meč Hajduk je potresao veliki skandal u koji je uključeno nekoliko igrača splitskog kluba.

Naime, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije igrača Hajduka kako kockaju, piju i puše cigarete, a na snimku su Andresu Fomitschowu, Stipo Vučar i Stelianu Filipu. Oni su izazvali gnjev navijača Hajduka koji su zatražili žestoke kazne.

Splitski klub odlučio je reagovati, a najgore je prošao Steliano Filip koji je izbačen iz prvog tima. Rumunski igrač je stigao za pola miliona eura u januaru iz Dinama iz Bukurešta, ali se pokazao kao jedan od najvećih promašaja Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rumun je bio više po restoranima i noćnim klubovima nego na terenu, a fotografije od prije nekoliko dana su ga koštale jer je otpisan. On neće biti u konkurenciji za meč s Dinamom i vjerovatno će u januaru napustiti klub. Što se tiče druge dvojice oni su u konkurenciji za meč i bit će samo novčano kažnjeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.