Hajduk jedini nije čestitao Modriću i objasnili zašto to neće uraditi

Ranije se oglasili na Facebooku

Hajduk jedini nije čestitao Modriću i objasnili zašto to neće uraditi

E. Čaušević

HNK Hajduk se ponovo našao u centru pažnje javnosti, ali ovaj put ne zbog loših rezultata već zbog činjenice da jedini nije čestitao Luki Modriću na osvajanju Zlatne lopte.

Luka Modrić je sinoć u Parizu proglašen za najboljeg igrača svijeta i postao je prvi hrvatski fudbaler u historiji koji je osvojio Zlatnu loptu što je zaista ogroman uspjeh za ovu zemlju. Čestitke za Modrića dolaze širom svijeta, no samo HNK Hajduk se nije oglašavao po ovom pitanju.

Hajduk je bio na meti kritika i prije nekoliko mjeseci kada jedini nije čestitao Modriću nagratu FIFA-e za igrača godine, a sada su napravili istu stvar. Ipak, nedavno su iz splitskog kluba objasnili da neće čestitati nikome ko nema veze s njihovim klubom ili sa gradom Splitom.

"Polako, ali vrlo ozbiljno poprima apsurdnu, a bit ćemo toliko slobodni pa kazati i - smiješnu, konotaciju svaka situacija oko toga tko je kome, kako, zašto i zbog čega na nečemu čestitao ili možda nije. Isto tako, sada već pa kronično forsirano potenciranje teze među najširom javnošću kako je HNK Hajduk nekome čestitao i na koji način na nekom rezultatu te na tome prikupljanje bilo kakvih poena, ovakvih ili onakvih, smatramo neprimjerenim pa i štetnim. HNK Hajduk je čestitao i čestitat će svakom pojedincu ili grupi koji su na bilo koji način vezani uz Klub ili grad Split. Bilo kakvo trgovanje jeftinim poenima nas ne zanima", poručili su iz Hajduka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Klošari.
22 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi