Sterling nije igrao od prve minute protiv Evertona, ali je ušao u nastavku i postigao gol, da bi po završetku meča dobio i pohvale Guardiole

Menadžer City hvalio svog nogometaša

Guardiola: Divim se Sterlingu

Edmir Škorić

Manchester City je danas na Etihadu nastavio s dominacijom, pošto je slavio protiv Evertona s 3:1.

Građani su trijumfom nad Evertonom ponovo preuzeli lidersku poziciju s 44 boda i tu će ostati barem do sutra, dok svoj meč odigra Liverpool (dočekuje Manchester United op.a).

Raspoloženi su bili Gabriel Jesus (2) i Rahem Sterling, koji su postigli golove, a menadžer Pep Guardiola je hvalio posebno ovog drugog, koji je nedavno na Stamford Bridgeu bio žrtva rasizma.

"Mislim da je Raheem Sterling posljednjih nekoliko godina rješavao situacije i glasine, o njemu ili njegovoj obitelji ili o boji kože, vrlo mirno", rekao je Guardiola novinarima, pa je dodao:

"Divim mu se i cijenim ga, nije mu lako. Vole ga svi, od igrača do osoblja i svi smo uz njega".

City ima široku klupu, pa su tako danas s klupe šansu čekali i Sterling, De Bruyne, dok Aguero nije ni igrao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trebamo sve. Danilo i Aguero se vraćaju za naredne mečeve, idući utorak opet igramo protiv Leicestera u Liga kupu. Svi igrači su nam sada potrebni i svi moraju da budu na raspolaganju", zaključio je Pep.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.