Manchester City pobjedom nad Evertonom izbio na čelo tabele
(Foto: EPA) City je dosta lako došao do pobjede, a u redovima Građana su odlične partije pružili Leroy Sane i Gabriel Jesus

Premier liga, 17. kolo

Manchester City pobjedom nad Evertonom izbio na čelo tabele

Duelom Manchester Cityja i Evertona na Etihadu otvoreno je 17. kolo Premier lige, a Građani su bez previše problema slavili pobjedu rezultatom 3:1.

City je od početka uspostavio dominaciju. Ipak, nije bilo previše prilika, ali su Građani bili nemilosrdni u egzekuciji.

Poveo je Manchester City u 22. miunti golom Gabriela Jesusa na asistenciju Leroyja Sanea, a rezultatom 1:0 se i otišlo na odmor.

Otvaranje drugog dijela je donijelo i novi gol Cityja, a akteri su opet bili isti. Leroy Sane je odlično ubacio, a Jesus pogodio za 2:0 u 50. minuti susreta.

Everton je uspio barem nakratko zakomplikovati situaciju za Građane pošto je u 65. minuti smanjio na 2:1. Strijelac gola je bio Calvert-Lewin koje glavom, uz malu pomoći Cityjevog Delpha, matirao Edersona.

Ipak, samo četiri minute kasnije Manchester City ponovo ima dva gola prednosti. Ovaj put je Gabriel Jesus bio asistent, a strijelac Raheem Sterling i to glavom.

Do kraja su obje ekipe imale nekoliko opasnih napada, ali je susret završen rezultatom 3:1 u korist Manchester Cityja.

Manchester City nakon ove pobjede ima 44 boda i barem nakratko je izbio na prvo mjesto tabele sa dva boda više, ali i utakmicom više u odnosu na Liverpool. Everton je ostao sedmi sa 24 boda, a Karamele su sada u seriji od četiri prvenstvena meča bez pobjede.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi