Premiership bi nam ponovo mogao donijeti dosta uzbuđenja, a očekuje se da će Manchester City i Liverpool do samog kraja voditi bitku za titulu (Foto: EPA)

Manchester City ponovo prvak

Stručnjaci izračunali i objavili konačnu tabelu Premiershipa

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola trenutno je vodeći tim engleske Premier lige sa jednim bodom ispred Manhester Cityja, a sudeći prema prognozama do kraja sezone, Redsi će ponovo ostati bez titule.

Sporting Index, portal koji se bravi matematičkim predviđanjem rezultata, napravio je konačnu tabelu do kraja sezone i prema njihovoj računici novi-stari prvak postaće Manchester City.

Prema njihovim prognozama Građani će osvojiti titulu prvaka sa 97 bodova, dok će Liverpool završiti drugi sa pet bodova manje (92).

Mjesta u Ligi prvaka zauzet će još Tottenham i Chelsea kojima se prognozira da će osvojiti o 79 bodova, dok će pozicija u društvu najboljih evropskih timova izmaći Arsenali u Manchester Unitedu.

Također, prema procjenama iz lige bi trebali ispasti Burnley, Fulham i Cardiff, a borba bi trebala biti otvorena do samog kraja prvenstva.

Ipak, mi ćemo sačekati maj i kraj prvenstva kada ćemo sve znati, jer na terenu matematika nije od velike pomoći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.