Pogledajte kako je izgledao sastav Cityja na posljednjem susretu protiv Schalkea

Ko bi rekao da su ovi momci nekada nosili dres Građana?

Pogledajte kako je izgledao sastav Cityja na posljednjem susretu protiv Schalkea

Fudbaleri Manchester Cityja imat će najlakši mogući zadatak u osmini finala Lige prvaka ove sezone.

Popularni Građani su tokom žrijeba u ponedjeljak izvukli slabašni Schalke koji je sigurno najslabiji tim koji se našao u drugoj fazi takmičenja.

Engleski mediji su se tim povodom prisjetili i posljednje utakmice između ova dva kluba. Ona je odigrana prije tačno deset godina, a City je slavio sa 2:0.

Ipak, ono što je najzanimljivije od svega jeste sastav Građana na tom susretu. Ekipa sa Etihad stadiona je izgledala potpuno drugačije nego sada, a naravno razlog je taj što ju je u to vrijeme tek preuzeo sadašnji vlasnik i počeo ulagati silne milione.

Ovako je izgledao tadašnji City: Hart, Richards, Garrido, Kompany, Dunne, Hamann, Vassell, Ireland, Wright-Phillips, Sturridge, Benjani.

Zanimljivo, gol Schalkea je na tom susretu čuvao Manuel Neuer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi