Za koga je Shaqiri trebao potpisati prije Liverpoola?

Britanski mediji otkrivaju

Za koga je Shaqiri trebao potpisati prije Liverpoola?

Švicarski reprezentativac porijeklom sa Kosova Xherdan Shaqiri bio je junak Liverpoolove pobjede nad Manchester Unitedom rezultatom 3:1.

Shaqiri je u igru ušao u drugom poluvremenu, a potom je postigao dva gola za veliki trijumf Redsa i proboj na prvo mjesto na tabeli Premier lige.

Tim povodom su se britanski mediji podsjetili ljetnih dešavanja, kada je Shaqiri nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio napustiti Stoke, koji je ispao u Championship.

Malo je poznato da je ovaj 27-godišnjak bio na putu da potpiše za Manchester United, ali da je Jose Mourinho stopirao posao.

Portugalac je razgovarao sa svojim fudbalerima na temu dovođenja Shaqirija i usaglasili su se da bi to bio dobar potez, ali je na kraju ipak procijenio da je za Švicarca previše dati 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Xherdan Shaqiri je u ugovoru sa Stokeom imao klauzulu da može napustiti Stoke za nešto manje od 15 miliona eura u slučaju da klub ispadne iz Premier lige, a United nije iskoristio priliku da za relativno mali novac dovede provjerenog fudbalera.

Zato je sa Shaqirijem pogodio Liverpool, kojem se dovođenje ovog ofanzivca za isti novac već isplatilo. Shaqiri je u Premier ligi nastupio na 13 utakmica, obično kao rezerva, a postigao je pet golova uz dvije asistencije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi