Mourinho je danas za engleske medije izjavio da neće pričati ništa loše o Unitedu kako to već rade na njegov račun iz ovog kluba.

Portugalac se vratio u London

Mourinho: Manchester United ima budućnost bez mene, ali i imam i ja bez Uniteda

Endin Čaušević

Manchester United je jučer iznenadio fudbalsku javnost odlukom da uruči otkaz Joseu Mourinhu nakon dvije i po godine.

Mourinho je Crvene đavole preuzeo na ljeto 2016. godine kada je Louis van Gaal dobio otkaz, te je u prvoj sezoni uspio da osvoji dva trofeja, a sigurno da se više pamti onaj u Evropskoj ligi. Međutim, prošla sezona je bila za zaborav, a u dosadašnjem dijelu ove sezone United je igrao ispod svih očekivanja.

Nakon poraza u najvećem engleskom derbiju od Liverpoola čelnici Uniteda odlučili su se Mourinhu zahvaliti na saradnji. Portugalac se vratio u London gdje trenutno živi njegova porodica, a za Sky Sports je odlučio dati izjavu o planovima za budućnost.

"Ono što sam uradio kada sam napustio Chelsea je isto što ću i sada uraditi. Ne govorim o stvarima koje su se desile i tako će biti i ovaj put. Manchester United ima budućnost bez mene, a i ja imam budućnost bez Uniteda", rekao je Mourinho, te dodao:

"Stvari su između nas gotove. Uvijek sam bio trener kojeg su svi kritikovali kada bih otišao i pričali o tome šta sam trebao da radim, ali ja ne pričam o tome i nikada nisam, jer to nisam ja. Dok se ne vratim fudbalu mislim da imam pravo živjeti normalan život".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.