Mourinhov kraj je počeo u februaru - ne zbog rezultata, nego zbog dukserice!
(Foto: EPA) Iako je osvojio Liga kup i Ligu Evrope, Mourinhovo vrijeme u Unitedu obilježili su loši rezultati i loši odnosi sa igračima, prije svega sa Paulom Pogbom

Posebni "zgrozio" čelnike kluba

Mourinhov kraj je počeo u februaru - ne zbog rezultata, nego zbog dukserice!

Dvoipogodišnjoj vladavini Josea Mourinha na Old Traffordu jučer je naglo došao kraj. Posebnom je uručen otkaz i na taj način je okončana njegova neuspješna epizoda na klupi Manchester Uniteda.

Rezultati Uniteda nisu bili dobri, igra je još bila gora, ali je navodno do potpunog razdora na relaciji Jose Mourinho - čelnici Manchester Uniteda došlo još u februaru ove godine.

Od tada je veliki broju glavešina Uniteda jedva čekao da vidi leđa portugalskom stručnjaku bez obzira na novac koji će klub Mourinhu morati isplatiti na ime obeštećenja.

Šestog februara ove godine obilježena je šezdeseta godišnjica najtužnijeg trenutka u historiji Manchester Uniteda - tragedije u Minhenu. Naime, 6. februara 1958. godine avion u kojem se nalazila ekipa Manchester Uniteda pao je tokom trećeg pokušaja da uzleti sa minhenskog aerodroma.

Ukupno su 23 osobe tada izgubile život uključujići i osam fudbalera Uniteda i tri člana stručnog štaba. Trener Matt Busby je teško povrijeđen, a među preživjelima je bio i Sir Bobby Charlton, danas jedan od direktora u Unitedu.

Čitavu upravu Uniteda je, navodno, zgrozila činjenica da je Mourinho na obilježavanje godišnjice tragičnog događaja na Old Traffordu došao u patikama i dukserici preko koje je obukao klupski sako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su njegovu odjevnu kombinaciju tada protumačili znakom nepoštovanja prema klubu, a Times prenosi da mu tada niko od čelnika nije želio skrenuti pažnju na neodgovarajuću odjeću bez obzira na ljutnju. Također, zvaničnici Uniteda su bili izuzetno iznervirani činjenicom da je u aprilu ove godine Mourinho poveo svog sina na utakmicu sa Swanseajem i dozvolio mu da sjedi pored njega na klupi za vrijeme odigravanja meča.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije