Arsenal poslije dva poraza (jedan u Premier ligi, drugi u Liga kupu) "mora" da pobijedi Burnley na Emiratesu, ali takvi mečevi znaju da budu nekad i najteži za favorite

Topnicima fali nekoliko bitnih igrača

Emery ne može biti pametan: Arsenalu u subotu nedostaju čak osmorica

Edmir Škorić

U subotu će Arsenal ugostiti Burnley i naizgled je to dobra prilika da se Topnici vrate na pobjedničke staze.

Arsenal je bio u dobroj seriji, a onda je uslijedio poraz u gostima kod Southamptona 3:2 u Premier ligi, a potom i 0:2 od Tottenhama u Liga kupu u srijedu navečer.

Burnley je u opasnoj zoni, takvi rivali su uvijek nezgodni, ali Arsenal ovaj put, rekli bismo, nema pravo na kiks. Međutim, činjenica je da je ovo jako težak period za Arsenal i Unaija Emeryja.

Ne zato što su se upisala dva poraza i što je Arsenal ispao iz Top 4 u ligi, nego zato što španski stručnjak ima ogromnih problema sa igračkim kadrom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protiv Burnleyja bi Arsenalu moglo faliti čak osam nogometaša. Na listi povrijeđenih su Danny Welbeck, Rob Holding, Konstantinos Mavropanos, Emile Smith Rowe, Hector Bellerin, Škodran Mustafi, dok su upitni i Sead Kolašinac, te Henrikh Mkhitaryan. 

Dakle, evidentno je da najviše problema ima u zadnjoj liniji, ali roster Arsenala je opet širok i sigurno da će Emery pronaći tim koji može da donese ekipi važna tri boda pred praznike.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.