Atlanta United predstavila novog trenera

Frank de Boer preuzeo novog prvaka MLS lige

Holandski stručnjak Frank de Boer novi je trener Atlanta Uniteda.

Novi prvak MLS lige ispisao je historiju u nedavno završenoj sezoni u Sjedinjenim Američkim Državama, a njihov dojučerašnji trener Gerard Tata Martino dogovorio je preuzimanje reprezentacije Meksika.

Umjesto njega, Atlanta je za trenera imenovala Franka de Boera, koji je u dosadašnjoj karijeri vodio Crystal Palace, Inter i Ajax, a jedno vrijeme je bio i pomoćni trener u reprezentaciji Holandije.

U bogatoj igračkoj karijeri, De Boer je igrao za Ajax, Barcelonu, Galatasaray, Glasgow Rangers, Al-Rayyan i Al-Shamal. Za Holandiju je skupio 112 nastupa i zabio tri gola.

Interesantno, Frank de Boer će biti tek drugi trener Atlante United u historiji s obzirom da je ovaj klub osnovan 2016. godine.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.