Novi MLS prvaci su gledaniji i od Milana, a vodi ih bivši trener Barcelone
Atlanta je u finalu na svom stadionu pobijedila Portland s 2:0 i tako došla do prvog trofeja u drugoj godini u MLS-u

Atalnta United osvojila naslov u MLS-u

Novi MLS prvaci su gledaniji i od Milana, a vodi ih bivši trener Barcelone

E. Škorić

Atlanta United je sinoć u finalu play-offa MLS lige s 2:0 pobijedila Portland i postala prvak. 

Atlanta je po svemu viđenom u ovoj sezoni zaista zaslužila da bude prvak. U play-offu je izbacivala New York City i New York Red Bulls, da bi u finalu lako savladala Porltand.

Dominirao je MVP lige Joseph Martinez, koji je u 39. minuti postigao gol za 1:0, a u 54. je režirao gol Escobara za konačnih 2:0.

Susret na Mercedes-Benz Areni u Atlanti pratilo je više od 73.000 gledatelja. Atlanta je najskuplja nogometna momčad u SAD-u i prema Forbesu vrijednost kluba se procjenjuje na 330 miliona američkih dolara.

Tim je izuzetno popularan među navijačima, budući da je na 17 domaćih utakmica imao ukupno 901.033 gledatelja, što je rekord u ligi. U prosjeku, po meču ga prati 53.002 gledatelja, a Atlanta čak ima bolju prosječnu posjetu od naprimjer jednog Milana.

Na klupi ovog tima je Gerardo Martino, bivši trener Barcelone.

Top Komentari

Zoilomas
Kraljevi, Radim u Atlanti, Tabernacle. Znaci tri ulice od stadiona gdje su igrali. Nevjerovatna atmosfera. Zanimljivo da moj drug Nermin Sakonjic je reziro i vodio Atlanta United navijace. Ima nas Masallah svugdje.
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi