Karamoko Dembele se vezao za Celtic

Sjećate li ga se? Zlatni dječak je od danas profesionalac

Svjetska javnost je krajem 2016. godine ostala u čudu kada je za U-20 tim Celtica debitovao Karamoko Dembele, tada 13-godišnji dječak.

Dembele je nakon toga proglašen jednim od najvećih svjetskih talenata, dobio je ponude da nastupa za tri reprezentacije ali je na kraju ipak odabrao Škotsku, u kojoj je odrastao, ispred Obale Slonovače, zemlje porijekla, i Engleske u kojoj je rođen.

Kada je Karamoko Dembele stigao u Celtic imao je samo devet godina, a danas je dočekao dan za koji vjerovatno nije mogao ni sanjati da će doći tako brzo.

Naime, sada 15-godišnji Dembele potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Celticom i to do 2021. godine, a zadužio je dres sa simboličnim brojem 77.

"Puno mi znači što ću profesionalnu karijeru početi u Celticu u koji sam stigao vrlo mlad. Želim što prije izboriti ulazak u prvu momčad", poručio je Dembele.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.