Novi udarac za Rossonere: Milan ispao iz Evropske lige!
(Foto: EPA) Milan je došao do rezultata koji ga vodi dalje, ali je ubrzo uslijedio šok...

Zadnje kolo grupne faze EL

Novi udarac za Rossonere: Milan ispao iz Evropske lige!

Odigrano je i posljednjih 12 utakmica posljednjeg kola grupne faze Lige Evrope, a posebno je bilo zanimljivo u Pireju gdje su Oympiacos i Milan odmjerili snage u okviru Grupe F.

Bio je to direktni okršaj za plasman u nokaut fazu, a Oympiacos je pobjedom od 3:1 uspio osigurati šesnaestinu finala Lige Evrope.

Prvo poluvrijeme na Karaiskakis stadionu završeno je bez golova, a onda u 60. minuti Olympiacos stiže do vodstva. Izvali su domaći brzo jedan korner, uhvatili odbranu Milana na spavanju, a Cisse je nekako uspio ugurati loptu u mrežu gostiju za 1:0.

Ovaj rezultat je vodio Olympiacos dalje, a 10 minuta kasnije domaći su uspjeli povisiti na 2:0 nakon nesretnog gola Zapate. Ipak, ovaj fudbaler se samo dvije minuta kasnije iskupio i postigao gol za Milan.

Rezultat 2:1 je vodio Milan dalje, a izgledalo je da su se Rossoneri izvukli, ali nakon jednog kornera Olympiacos dobija penal, a Fourtounis u 81. minuti pogađa za 3:1 i veliko slavlje u Pireju s obzirom da je taj rezultat zbog gol razlike vodio grčku ekipu u nokaut fazu.

Na kraju je i ostalo 3:1, pa je Olympiacos uspio izboriti proljeće u Evropi.

U drugoj utakmici ove grupe Dudelange i Betis su odigrali remi bez golova. Betis je ostao prvi u grupi dok je Dudelange takmičenje završio na posljednjem mjestu sa jednim osvojenim bodom.

Kada je Grupa D u pitanju, sve je već ranije bilo riješeno, a Dinamo i Anderlceht su na Maksimiru odigrali remi bez golova, dok je Trnava na svom terenu pobijedila Fenerbahče, ipak turski klub je ranije osigurao drugo mjesto, dok Modri u nokaut fazu idu sa prvog mjesta.

Gojak i Hajrović odigrali su po 90 minuta u dresu Dinama.

I u Grupi A je sve već bilo riješeno. U zadnjem kolu je Leverkusen savladao AEK Larnacu sa 1:5, dok je Zurich remizirao sa Ludogoretsom (1:1). Leverkusen je osvojio prvo mjesto u grupi, a Zurich drugo.

Kada je Grupa B u pitanju, činilo se da dalje idu dva "bratska" kluba, Salzburg i Leipzig. Leipzig je vodio protiv Rosenborga sa 1:0, a drugo mjesto u grupi mu se smiješilo i zahvaljujući pobjedi Salzburga od 2:1 nad Celticom.

Ipak, Rosenborg je u finišu susreta poravnao na 1:1, pa je dalje umjesto Lepziga u nokaut fazu otišao Celtic.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Liga Evrope, 6. kolo grupne faze:

AEK Larnaca - Bayer Leverkusen 1:5
Celtic - Salzburg 1:2
Dinamo - Andercleht 0:0
Dudelange - Betis 0:0
Kopenhagen - Bordeaux 0:1
Ludogorets - Zurich 1:1
Olympiacos - Milan 3:1
Leipzig - Rosenborg 1:1
Slavia Prag - Zenit 2:0
Sporting - Vorskla 3:0
Arsenal - Qarabag 1:0
Trnava - Fenerbahče 1:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Gatusso nije tip koji treba da vodi Milan trenutno, njima treba veći mislilac, tipa Zidane, Wenger, možda čak i Vaha Halilhodžić
12 5
mer12
Koja pljacka...penala nije bilo
8 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije