"OK je ne biti OK, nikada nećeš biti sam..."
(Foto: EPA) Griffiths je donio puno radosti navijačima "zeleno-bijelih", s obzirom da je u 203 utakmice za Celtic postigao 104 gola i upisao 24 asistencije

Podrška navijača Celtica heroju koji ih je toliko puta obradovao

"OK je ne biti OK, nikada nećeš biti sam..."

Navijače Celtica, ali i poznavaoca i ljubitelje škotskog fudbala jučer je zatekla vijest da Leigh Griffiths u najboljim godinama prekida karijeru, barem na određeno vrijeme.

Leigh Griffits već skoro pet godina nosi dres Celtica, a za to vrijeme je donio puno radosti navijačima "zeleno-bijelih", s obzirom da je u 203 utakmice postigao 104 gola i upisao 24 asistencije.

Ipak, 28-godišnji Griffiths mora napraviti pauzu od fudbala jer trenutno proživljava teške trenutke.

Jučer je trener Celtica Brendan Rodgers potvrdio da Griffiths u narednom periodu neće igrati za Celtic, ali ni za reprezentaciju Škotske zbog osobnih problema.

Griffiths naime ima problema sa mentalnim zdravljem, navodno se već neko vrijeme muči sa depresijom, dok se špekuliše i da ima problema sa kockom.

Jučer Brendan Rodgers nije želio ići u detalje, ali je poručio sljedeće:

"Leigh već mjesecima ima problema. Sada je došlo do toga da se počeo mučiti. Pružit ćemo mu svu profesionalnu pomoć koja mu je potrebna kako bi se vratio na 'bolje mjesto'. On je sjajan dečko, ali fudbal i život su trenutno teški za njega. Želimo mu pomoći i obavijestit ćemo vas kada će se vratiti".

Očigledno je da su problemi počeli uticati i na igre Griffithsa koji se ove sezone mučio i sa povredama, nakon koji se nije mogao ustaliti u prvoj postavi, pa je u 11 utakmica u škotskoj Premier ligi postigao tek dva gola.

Ubrzo nakon Rodgersa oglasio se i sam Griffiths.

"Samo se želim zahvaliti svima u klubu i svim navijačima Celtica, ali i drugim ljudima koji mi pružaju podršku", poručio je Griffiths.

You'll never walk alone

Sinoćnju utakmicu Lige Evrope protiv Salzburga na Celtic Parku, navijači škotskog velikana su iskoristili da poruče svom heroju i čovjeku koji je toliko dao klubu da nije sam:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"OK je ne biti OK. Nikada nećeš biti sam", pisalo je transparentu koji su istali navijači Celtica, koji su sinoć i proslavili plasman svoje ekipe u nokaut fazu Lige Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi