Sada je Chelsea na potezu

To će teško odbiti: Real Madrid nudi dvojicu igrača za Edena Hazarda

Endin Čaušević

Eden Hazard još uvijek nije pristao da produži ugovor s Chelseajem, a i sam je priznao da je njegova želja da karijeru nastavi u dresu Real Madrida.

Mnogi vjeruju da će Hazard sigurno jednog dana zaigrati za kraljevski klub i čini se da Florentino Perez što prije želi to da ostvari. Hazard s Plavcima ima ugovor do ljeta 2020. godine, ali su u londonskom klubu odlučni da produže saradnju jer su svjesni da bi u tom slučaju mogli zaraditi dosta više novca.

Hazard je i sam priznao da mu je želja da igra u Real Madridu, a navijači Chelseaja pribojavaju s da bi se to moglo desiti već u januaru. Španski mediji prenose da je Real već poslao ponudu za Belgijanca koju će londonski klub teško odbiti.

Navodno, Real Madrid spreman je da Chelseaju ustupi čak dvojicu igrača, a ukoliko se ispostavi da su ove informacije tačne onda će Plavci zaista teško odbiti ponudu. Kraljevsi su spremni da pošalju Isca u suprotnom pravcu, ali i Matea Kovačića koji već igra na posudbi u ovom timu.

Tako bi Kovačić automatski postao igrač Plavaca, a Hazardovo mjesto u timu popunio bi Isco. Sigurno primamljiva ponuda, no Chelsea će ponovo imati posljednju riječ u tome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.