Mladi fudbaler je porijeklom iz Dominikanske Republike, ali je većinu života proveo u Španiji. U Betisu je prošao sve omladinske kategorije (Foto: EPA)

Firpo želja Kraljeva

Je li ovo znak da Marcelo odlazi? Real spremio 50 miliona eura za lijevog beka Betisa

Midhat Šljivak

Madridski Real će u naredna dva prelazna roka pokušati da renovira ekipu i treba očekivati nekoliko novih imena na Santiago Bernabeu.

Dosta se govori i o odlasku pojedinih fudbalera, a najviše se priča o odlasku fantastičnog Brazilca Marcela, koji se povezuje sa torinskim Juventusom.

Real je odlučio da izdvoji 50 miliona eura kako bi u svoje redove doveo lijevog beka Betisa Juniora Firpa. Rukovodstvo tima ga vidi kao idealnu zamjenu za Brazilca i očekuje se da on pojača redove prvaka Evrope.

Firpo igra zaista sjajno. Privukao je ovaj 22-godišnjak veliku pažnju na sebe i na stolu ima nekoliko veoma zanimljivih ponuda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored madridskog tima interes za Firpa pokazuju još Arsenal i Manchester City, pa će ovaj sjajni defanzivac imati slatke muke u izboru novog tima.

Firpo je ove sezone odigrao 18 utakmica, postigao je tri gola i upisao je dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.