Kovačić priznao: Hazard me pitao o Realu
Mateo Kovačić je istakao veliku želju za ostankom u redovima Chelseaja i ne bi imao ništa protiv da u narednoj sezoni igra tu (Foto: EPA)

Kovačić priznao: Hazard me pitao o Realu

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić ovu sezonu provodi kao posuđen igrač Real Madrida u londonskom Chelseaju.

Plavci su Kovačića dobili na posudbu u transferu golmana Thibauta Courtoisa, a Kraljevi bi rado u svojim redovima vidjeli i prvu zvijezdu Chelseaja Edena Hazarda.

I sam Belgijanac je priznao kako bi u budućnosti volio nastupati za Real, a Mateo Kovačić je otkrio kako ga je Hazard pitao o situaciji u timu iz Madrida.

"Pitao me kakva je situacija u Realu kada sam došao u klub. Međutim, mi smo fokusirani na Chelsea. Posebno on, jer radi fantastične stvari za klub", rekao je Kovačić i nastavio je hvaliti saigrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Za mene je on nevjerovatan fudbaler. Nisam znao ranije da je ovoliko dobar. Bez problema može biti među dva ili tri najbolja igrača na svijetu", uvjeren je Kovačić.

Hrvatski fudbaler je u dresu Chelseaja ove sezone nastupio 22 puta i upisao je jednu asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi