Zeničani će i narednih godina igrati na hramu nogometa, a danas su i potpisali ugovor o korištenju stadiona sa Gradonačelnikom Zenice

Ugovor potpisan u Gradskoj upravi

NK Čelik potpisao ugovor na 10 godina o uslovima korištenja stadiona Bilino polje

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor stadiona Bilino polje, Edin Omić, potpisali su danas u Gradskoj upravi ugovor o načinu i uvjetima korištenja stadiona Bilino polje.

Ugovor je potpisan na period od 10 godina, a nogometnom klubu Čelik će biti omogućeno nesmetano treniranje i odigravanje prvenstvenih susreta .

„Ovaj ugovor koji smo potpisali je nastavak ugovora koji smo potpisali s Nogometnim savezom BiH, a reprezentacija BIH će i dalje biti nulti prioritet. Ovim ugovorom regulisana su prava i obaveze NK Čelik, o tome na koji način će se odvijati trenažni proces i odigravanje utakmica, kako bi stadion bio u što boljem stanju i mogao ispuniti stroga pravila za odigravanje međunarodnih utakmica naše reprezentacije“, kazao je nakon potpisivanja ugovora Fuad Kasumović.

Edin Omić, direktor stadiona Bilino polje, zahvalio se Gradskoj upravi na razumijevanju i pomoći koju pružaju klubu. Također naglasio je da su u toku aktivnosti na smanjenju troškova potrošnje vode, kao i izrada idejnog projekta za fudbalsku akademiju na Kamberovića polju.

Travnjak na Bilinom polju će i u narednom periodu održavati preduzeće Alba. Danas je također potvrđena informacija da je Gradska uprava uplatila i petu ratu reprograma za NK Čelik, i da je do sada uplaćeno 110.000 KM, što je svakako najbitnija vijest za sve navijače crno-crvenih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.