Član uprave HŠK Zrinjski Denis Lasić, inače ministar prometa i veza u Federaciji BiH najavio je pohod na sedmu titulu kao i na naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Održan tradicionalni Božićni domjenak u prostorijama HŠK Zrinjski

Denis Lasić: Idemo po sedmu titulu i drugi naslov pobjednika Kupa BiH!

Danas je u prostorijama HŠK Zrinjski održan tradicionalni Božićni domjenak  na kome su se okupili svi članovi uprave, politička elita grada Mostara s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem na čelu, predstavnici drugih sportskih kolektiva iz obitelji Zrinjski te mnogobrojni drugi uzvanici koji su na ovaj ili onaj način povezani s mostarskim klubom.

Uz svečanu atmosferu i bogatu trpezu razgovaralo se o mnogim temama vezanim za HŠK Zrinjski a član uprave, inače ministar prometa i veza u Federaciji Denis Lasić održao je govor u kome je istakao slijedeće:

"Dozvolite da vas na ovom Božićnom domjenku sve najsrdačnije pozdravim" - otpočeo je Lasić svoj govor i nastavio: - "pozdravlam vas u ime UO HŠK Zrinjski i čestitam vam Božićne i Novogodišnje blagdane. Tradicionalno se ovdje u prostorijama našeg kluba okupljamo u ovo vrijeme da se najprije zahvalimo svim podupirateljima, sponzorima i prijateljima HŠK Zrinjski ali i kroz prijateljske razgovore i ideje razmijenimo planove za naredni period. Naš Zrinjski je aktualni prvak. Šestorostruki prvak Bosne i Hercegovine, prvak zadnje tri sezone i kao takav s ponosom predstavlja grad Mostar, regiju i državu općenito. Nažalost, uz iznimku par lokalnih medija, naš uspjeh se u medijima ne valorizira na način koji ovaj klub zaslužuje" - istakao je ministar Lasić i dodao slijedeće: - "Vječita smo tema onih koji su pokušali zatirati svaki spomen hrvatskog, svaki spomen Zrinjskog sve s ciljem da se uspjeh kluba obezvrijedi i minimalizira do krajnjih granica. A mi ćemo opet sa svim našim snagama čvrsto ostati i opstati na mjestu na koje smo navikli i koje ne kanimo dati nekome drugom. Sa ovim stručnim stožerom, ovim igračkim kadrom i svim prijateljima kluba, te s tom pozitivnom i pobjedničkom sinergijom koja vlada u i oko našeg kluba nema nikakve sumnje da ćemo uspjeti u našim namjerama. Idemo jako po sedmu titulu prvaka i po drugi pehar namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine" - najavio je Lasić novi pohod Plemića u nove titule.

"Na psoeban način od srca bih se želio zahvaliti našim navijačima kako onim sa zapadne tako i onim sa istočne tribine" - nastavio je Lasić svoj govor i dodao: - "S nama ste uvijek bili sve ove godine pa i onda kada nije išlo baš najbolje. Uvijek ste uz naš Zrinjski kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama širom države i Europe. Dragi Ultrasi, vi koji ste najprivrženiji ovom klubu. Vi koji ste žrtve tolike policijske torture i vi koji toliko toga negativnog podnosite samo zato što volite svoj klub i koji prevaljujete tolike kilometre samo da bi bili uz svoj klub. Nastavite biti na tom putu ponosa i slave i iskreno vam hvala za sve. Osim omaložavanja naših rezultata svjesni smo koliko razni centri moći pokušavaju da nas oslabe i destabiliziraju. Mogu pokušavati a mi se možemo i saviti ali kičma ovog ponosa Hercegovine  se nikada neće slomiti. Zato, dragi prijatelji uz zahvalu za sve što činite, idemo dalje i još jače u nove uspjehe. Vrata ovog kluba uvijek će biti otvorena svim ljudima dobre volje. Na poseban način okupit ćemo se sredinom veljače na tradicionalnoj noći Plemića i na taj način dati podršku Zrinjskom kao već mnogo puta dosada. Još jednom vam u ime kluba i u svoje osobno ime čestitam Božić i Novu godinu i želim vam mnogo zdravlja i sreće" - završio je Denis Lasić svoj emotivni govor.

Druženje u prostorijama HŠK Zrinjski nastavljeno je u odličnoj atmosferi uz ugodne razgovore te bogatu trpezu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.