Foto: Facebook RK Krivaja Zavidovići

Revijalni meč bh. reprezentacije i RK Krivaja

Spektakl u Zavidovićima: Šabanović, Bašić i Avdić se oprostili od igranja rukometa

Endin Čaušević

U Zavidovićima sinoć je odigrana rukomenta utakmica između reprezentacija BiH i RK Krivaja, a od aktivnog igranja oprostili su se Adnan Šabanović, Edin Bašić i Ferid Avdić.

Zavidovići su za svoje rukometne legende organizovali nevjerovatan oproštaj od aktivnog igranja, a dvorana odavno nije bila tako ispunjena do posljednjeg mjesta. Šabanović, Bašić i Avdić će sigurno ovaj oproštaj pamtiti do kraja života, a iza njih su sigurno veoma blistave i zavidne karijere.

Rukometna reprezentacija BiH je odlučila da se odazove na poziv i uveliča oproštaj ovih rukometaša, te odigra revijalni susret protiv RK Krivaja. Iako rezultat nije bio u prvom planu na kraju su izabranici Bilala Šumana pobijedili sa 35:26.

Publika u Zavidovićima je gromoglasnim aplauzima pozdravila rukometaše koji su se oprostili od igranja, te poručii da je to veliki gubitak za bh. rukomet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.