Rukometaši Krivaje jesenji prvaci Prve lige FBiH
Krivaja je napravila respektabilan sastav, te su pokazali da zaslužuju igrati Premijer ligu, na proljeće im u Zavidoviće stižu konkurenti za prvo mjesto Sloboda i Čelik, tako da Krivaja ima sve u svojim rukama, kada je u pitanju prvo mjesto.

Klub iz Zavidovića večeras slavio u Kaknju

Rukometaši Krivaje jesenji prvaci Prve lige FBiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje večeras su na gostovanju u Kaknju u okviru 12.kola 1.lige FBiH slavili pobjedu rezultatom 25:34. Klub iz Zavidovića je večeras u odigranih 11 utakmici u ovoj sezoni ostvario 11 trijumf, te su kolo prije kraja polusezone osigurali jesenju titulu.

Krivaja je i večeras pokazala da zaslužuje da igra Premijer ligu, a domaći Kakanj nije bio ozbiljan rival razigranim gostima. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 12:19 za Krivaju. U drugom dijelu sigurna igra kluba iz Zavidovića, te su priliku za igru dobili i ostali igrači s klupe za rezervne igrače. Na kraju je bilo sigurnih 25:34 (12:19) za Krivaju.

Pobjednički sastav večeras je predvodio sjajni Edin Klis s devet golova, Ajdin Smailbegović dodao je osam, dok je Mirza Dervenčić postigao pet golova. U redovima Kaknja Amar Amitović i Haris Bračković postigli su po sedam golova.

Krivaja u posljednjem kolu prvog dijela sezone narednog vikenda dočekuje tim Lukavca, a to će biti svakako prilika da uz pune tribine dvorane u Zavidovićima, zajedno sa navijačima proslave jesenju titulu. Sjajna je polusezona iza Krivaje, gdje su gotovo obavili pola dio posla, savladali su u gostima Slobodu i Čelik, najveće konkurente u borbi za Premijer ligu, tako da na proljeće sami o sebi odlučuju.

Svakako da velike zasluge za ovaj uspjeh idu i navijačima Krivaje, koji su i na gostovanjima u velikom broju bodrili klub iz Zavidovića. Krivaja je sinonim u Zavidovićima i taj klub sigurno zaslužuje da igra važnu ulogu ne u 1.ligi FBiH, nego u Premijer ligi, gdje im je sigurno i mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi