Rifat Delić: Ne smijemo više nikada dozvoliti da RK Krivaja ispadne iz Premijer lige
Rifat Delić (lijevo) za kratko vrijeme na čelu RK Krivaja zajedno sa ostalim ljudima iz Upravnog odbora odradio je mnoge pozitivne stvari za klub, kojeg žele vratiti na staze stare slave

Predsjednik Krivaje za SportSport.ba

Rifat Delić: Ne smijemo više nikada dozvoliti da RK Krivaja ispadne iz Premijer lige · Intervju

D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje sinoć su u Kaknju slavili protiv domaćina rezultatom 25:34, te kolo prije kraja prvog dijela osigurali titulu jesenjeg prvaka Prve lige FBiH, grupa Sjever.

Klub iz Zavidovića u 11 odigranih utakmica ostvario je isto toliko pobjeda, te su sasvim zasluženo lideri na tabeli u posljednjem kolu narednog vikenda na svome terenu dočekuju Lukavac i tu ne bi trebalo biti problema oko pobjede, tako da će klub iz Zavidovića prvi dio sezone završiti bez poraza.

Budući da je Krivaja jedan od ponosa Zavidovića i klub koji je iznjedrio mnoge poznate rukometaše, koji su kasnije napravili velike karijere, razgovarali smo sa predsjednikom kluba Rifatom Delićem, koji je za SportSport.ba govorio o jesenjoj tituli, organizaciji kluba, podršci sponzora, igračkom kadru, ali i planovima za naredni period.

Prije svega čestitke na tituli jesenjeg prvaka, Krivaja će kako stvari stoje bez poraza okončati prvi dio lige. Da li ste očekivali da ćete biti ovako dominantni?

"Sigurno da nije bilo lagano, imali smo tri veoma teške utakmice protiv direktnih rivala za prvo mjesto. Pobijedili smo u gostima Slobodu i Čelik identičnim rezultatom 27:28, dok smo kod kuće pobijedili mladi tim Čelik-Juniora. Mi smo se ove sezone odlučili za ekipu, koja je sastavljena od igrača iz Zavidovića, doveli smo samo jednog "stranca", to je Mirza Dervenčić iz Zenice, koji je opravdao svoj status pojačanja, te ćemo mu u narednom periodu ponuditi i produženje ugovora. Bili smo zreli, mentalno jaki i snažni, a podrška naših navijača nas je dodatno motivirala da na kraju prvi prođemo kroz cilj".

Iako su se konkurenti u vidu Čelika i Slobode dobro pojačali, Krivaja je na kraju ipak prošla prva kroz cilj?

"Sloboda je dovela nekoliko sjajnih igrača, između ostalog i majstora rukometa Davora Kadića, Čelik je isto doveo dosta dobrih rukometaša i imali smo veoma jake konkurente. Utakmice u Tuzli i Zenici pokazale su koliko je ove sezone jaka 1 .liga FBiH. Mi smo imali priliku da za nas igra i Eldar Mehić, koji je prvi strijelac lige, ali on je želio da ode u Čelik i mi nismo htjeli da mu pravimo probleme, niti da u svlačionici imamo nezadovoljnog igrača. Mislim da smo bili korektni prema njemu, ali i Čeliku i sa svima želimo da pored dobre konkurencije imamo i dobru saradnju".

Krivaja na proljeće drži sve u svojim rukama, glede plasmana u Premijer ligu, hoće li biti novih pojačanja u prelaznom roku?

"Sve je u našim rukama u Zavidoviće nam dolazi Sloboda i Čelik, tako da smo došli do vode, a na proljeće je se trebamo i napiti. Imamo mladu i stabilnu ekipu, pratit ćemo šta će raditi naši konkurenti, sigurno je da će doći dva ili tri igrača. Ipak želimo da naglasimo da je akcent na angažovanju igrača, koji su ponikli ili nekad igrali za naš klub. Dogovorili smo i povratak Denija Velića, koj igra u Kataru, tako da evo vama prvom mogu otkriti da će on biti prvo naše pojačanje".

Krivaja je dva puta ispadala iz Premijer lige, slažete li se da taj klub ne smije više nikada dozvoliti da napusti društvo najboljih bh. klubova?

"To je velika sramota što je klub dva puta ispadao, nadam se da se to više nikada neće desiti, bez obzira ko će biti na čelu kluba. Krivaja ima ogroman potencijal, pa kada bi svi igrači koji igraju u Čeliku, Vogošći, Maglaju Derventi, Bosni iz Visoko, a koji su počeli karijeru u našem klubu vratili se u Krivaju, mi bi sigurno bili konkurenti za prvo mjesto u Premijer ligi. Naravno za to se moraju steći brojni preduslovi, te napraviti jak i finansijski stabilan klub".

Kako ocjenjujete rad Upravnog odbora u ovih šest mjeseci na kojem ste vi čelu?

"Sigurno da je ovo sposobna Uprava, Igračima seniorske ekipe su osigurani kvalitetni uslovi za rad, redovne mjesečne hranarine, sportska oprema i ostali detalji, potrebni za kvalitetan rad. Moram da se zahvalim našim sponzorima, a posebnu zahvalnost želim uputiti općini Zavidovići i općinskom načelniku gosp. Hašimu Mujanoviću kao i vladi Ze-do kantona i resornom ministru gosp. Mensuru Sinanoviću, koji su i ove godine najveći sponzor našeg kluba. Mi smo vratili brojne dugove, vjerujemo da ćemo ubrzo biti na pozitivnoj nuli, a to je sigurno veliki iskorak za ovaj klub. Jedino što mi smeta jeste što klub ima više sponzora van Zavidovića, nadam se da ćemo svojim radom, rezultatima i odnosom primorati privrednike iz grada da obrate pažnju na Krivaju i prepoznaju svoj interes za ulaganjem".

Za kraj vas pitamo, ako Krivaja uđe u Premijer ligu, hoće li "plesati" samo jedno ljeto?

"Rekao sam vam da imamo sve u svojim rukama, ne sumnjam da ćemo na kraju biti prvi. Teško nas ko može pobijediti u Zavidovićima, želimo naredne sezone u Premijer ligi biti nešto kao što je sad Gračanica, pozitivno iznenađenje, klub koji sa svakom ekipom može da igra i ravnopravno se nosi. Mi smo tokom ljetnih priprema igrali protiv brojnih klubova iz Premijer lige i pobjeđivali. Imamo kvalitete da igramo Premijer ligu i siguran sam, ako ja budem na čelu ovog kluba da Krivaja neće biti slučajan prolaznik u društvu najboljih bh. klubova", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Rifat Delić predsjednik Krivaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi