Za Romu je završen prvi dio sezone. Vučica je osvojila ukupno 30 bodova, ali predstoji im velika borba za plasman u Ligu prvaka do kraja sezone (Foto: EPA)

Serie A, 19. kolo

Džeko nije imao svoj dan, ali je Roma uspješno završila godinu

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su kao gosti Parmu sa 0:2 u posljednjem susretu u 2018. godini.

Vučica je odigrala odlično drugo poluvrijeme i na kraju je došla do važna tri boda koja će im dosta značiti u nastavku sezone.

Golove za rimski tim postigli su Cristante (58.) i Under (75.), a danas Edin Džeko nije imao svoj dan.

Dijamant je susret počeo od prve minute. Imao je nekoliko zaista dobrih pokušaja, ali nije uspio zabiti gol i polusezonu je završio sa dva gola.

Inter je u Empoliju stigao do velika tri boda. Slavili su Nerazzurri golom Baldea Keite sa 0:1, a svakako je najzanimljivije bilo u duelu Sassuola i Atalante. Postignuto je osam golova, a gosti su slavili sa 2:6.

U ostalim utakmicama 19. kola Serije A postignuti su ovi rezultati:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Frosinone 1:0
Empoli - Inter 0:1
Genoa - Fiorentina 0:0
Lazio - Torino 1:1
Parma - Roma 0:2
Sassuolo - Atalanta 2:6
Udinese - Cagliari 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.