Mladi fudbaler se povezivao sa velikim brojem klubova, a kako stvari stoje, on se na kraju odlučio za odlazak u Tursku

Dogovorio saradnju na pet i po godina

Ajdin Hasić potpisuje za Bešiktaš!

Midhat Šljivak

Talentovani bosanskohercegovački fudbaler Ajdin Hasić (17) odabrao je novi tim.

Nakon što je odlučio da napusti zagrebački Dinamo, mladi 17-godišnji reprezentativac BiH dobio je nekoliko zanimljivih ponuda, a na kraju je prihvatio ponudu turskog velikana Bešiktaša.

Iako još službene potvrde nema, Hasić je prema informacijama iz Turske, postigao dogovor sa istanbulskim timom, te bi početkom januara trebao potpisati ugovor na pet i po godina.

Hasić se ranije povezivao sa još nekim velikim imenima. Jučer je Fenerbahče iskazao interes za talentovanog fudbalera, a spominjala se mogućnost odlaska i u Real, Barcelonu, Borussiju...

Ipak, kako stvari stoje Bešiktaš je na kraju odnio pobjedu i Hasić bi karijeru trebao nastaviti u ovom turskom timu.

GNK Dinamo Zagreb tuži porodicu Ajdina Hasića

Zbog načina na koji je napustio redove aktuelnog prvaka Hrvatske, GNK Dinamo Zagreb je odlučio tužiti porodicu Hasić.

Sa Maksimira tvrde kako su roditelji talentovanog fudbalera prevarili klub i da su iskoristili povjerenje kako bi raskinuli ugovor, iako je novi bio na stolu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Postupak protiv porodice Hasić, radi zaštite interesa kluba, pokrenut je pred sudom, a optužuje ih se za krivično djelo prevare i krivotvorenja.

Podsjetimo, Dinamo je ocu mladog fudbalera u Banoviće poslao dva ugovora. Jedan je bio o raskidu aktuelne saradnje, a drugi papir je bio novi poboljšani ugovor. Na kraju je potpisan samo ugovor za raskid i zbog toga se zagrebački klub smatra prevarenim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.