Ajdin Hasić na meti posrnulog velikana
Hrvatski mediji navode i to da Ajdin Hasić još odranije ima mnogo ponuda i da kao slobodan igrač može da bira u kojem klubu će nastaviti karijeru (Foto: SportSport.ba)

Još jedna ponuda za talentovanog fudbalera

Ajdin Hasić na meti posrnulog velikana

M. Šljivak

Ajdin Hasić (17) momak je o kojem se uveliko priča na evropskim fudbalskim terenima.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je veliki broj ponuda nakon što je raskinuo saradnju sa zagrebačkim Dinamom, a posljednje dvije su mu došle iz Turske.

Nakon što je ekipa Bešiktaša pokazala interesovanje za dolazak 17-godišnjeg fudbalera u igri za njegovo dovođenje uključio se i drugi turski velikan Fenerbahče.

Tehnički direktor tima Ersun Yanal je odlučio da dovede našeg mladog fudbalera koji će imati dosta težak zadatak kada je izbor novog kluba u pitanju.

Posrnuli velikan će pored Bešiktaš u utrci za bh. dragulja imati vrlo ozbiljne konkurente u vidu Real Madrida, Barcelone, Dortmunda, Evertona, Salzburga, te Juventusa.

Dinamo tuži Hasićevu porodicu

U zagrebačkom Dinamu se ne mire s činjenicom da su na najnaivniji način ostali bez bh. dragulja Ajdina Hasića.

Sa Maksimira su još ranije saopštili da su Hasićevi roditelji prevarili Dinamo, jer su navodno dobili dva ugovora, onaj o raskidu i novi o produženju, ali na kraju je potpisan samo onaj o raskidu čime je mladi Ajdin postao slobodan igrač.

"Ovim putem izvještavamo javnost kako je GNK Dinamo, radi zaštite interesa kluba, dao punomoć advokatima da se podnese kaznena prijava protiv porodice Hasić iz razloga postojanje osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare i krivotvorenja", poručili su nedavno iz zagrebačkog tima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava GNK Dinamo, ali teško je vjerovati da će išta moći učiniti jer je ugovor raskinut sa obostranim potpisima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

josejose
Sretno dječače da naslijediš Pjanića i opravdaš taj broj na leđima :)
19 0
Adnanos
Za jednog tako mladog igraca je bitno da igra i da se razvija. Cista budalestina sto su uradili. Pa ko da real ima jaku skolu. Pa odegaard je skoro pa propo u Madridu. Igro je i Sead Hajrovic za mladi Arsenal pa sad igra u drugoj svicarskoj ligi. Da ne nabrajam sve igrace koji su propali izabirom klubova. Mozda neznate koje Goran Slavkovski a moze te procitat na Google. Najmladji igrac sto je igro za Inter sa 17 gd pa samo nekoliko godina kasnije zavrsio u Makedoniji iz Malmea 6-7 liga sa 24 gd. Sad mu je 29 i bez kluba je. Ima i nikon jevtic super talenat bio pa se izgubio. Ima video na youtube sta je momak radio sa loptom, redaktioner se velikani za momkom. Dug je put pred mladim Ajdinom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi