Vjerovatno odlazi u Crystal Palace

Dominic Solanke napušta Liverpool, ali ostaje u Premier ligi

Engleski napadač Dominic Solanke ne može da se izbori za mjesto u ekipi Liverpoola, čiji je član od ljeta 2017. godine.

Solanke ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu za prvi tim Redsa, a tek je nastupio na dvije utakmice U-23 tima na kojim je postigao i dva gola.

Za ovog 21-godišnjaka više nema mjesta na Anfieldu, ali sve su prilike da će se skrasiti u Crystal Palaceu, što bi mu dalo novu priliku da se pokaže u Premier ligi.

Menadžer Crystal Palacea Roy Hodgson je nakon poraza od Chelseaja otvoreno poručio da je dovođenje Dominica Solankea prioritet broj jedan u januaru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Solanke je naša želja i to nije tajna. Ako to kaže naš vlasnik, onda se zna da je on naš cilj u zimskom prelaznom roku. To je dobar fudbaler koji je svoje sposobnosti pokazao igrajući za mladu reprezentaciju Engleske te omladinsku selekciju Chelseaja, a ako dođe u Crystal Palace imat će priliku da dokaže da može postizati golove i na premierligaškom nivou", rekao je Hodgson.

Dominic Solanke je ponikao u Chelseaju, a jedno vrijeme je igrao i na posudbi u holandskom Vitesseu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.