Guardiola: Nismo mi loši, ali je Liverpool fantastičan

Menadžer Manchester Cityja

Guardiola: Nismo mi loši, ali je Liverpool fantastičan

Manchester City je danas konačno slavio pobjedu u Premier ligi nakon što je izgubio prethodne dvije utakmice protiv Crystal Palacea i Leicestera.

Građani su kao gost savladali Southampton sa 3:1 i tako stigli do svog 45. boda, te ostalo na sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Liverpoolom.

"Ako jedan tim osvoji 100 bodova u sezoni, a potom poslije pola prvenstva sljedeće sezone osvoji 45 bodova, to i nije toliko loše. Međutim, problem je u tome što je Liverpool fantastičan. Oni su trenutno u top formi, možda i najbolji tim u Evropi i svijetu. To moramo prihvatiti, a sveš to možemo učiniti je da radimo svoj posao, igramo svoje utakmice i onda ćemo vidjeti", rekao je Guardiola, koji se osvrnuo na današnju pobjedu:

"Bilo je važno danas pobijediti nakon dva poraza. Igrači su uradili sve što je bilo potrebno, ali opet smo imali određenih problema. Vodili smo i igrali da postignemo još koji gol, ali onda je uslijedilo izjednačenje. Ipak, uspjeli smo postići drugi, pa potom i treći pogodak. U prošlim mečevima smo uradili sve, a prvi put kada je protivnik prešao u našu polovinu stigao je do gola".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu će Manchester City ugostiti Liverpool u derbiju prvenstva koji je na rasporedu 3. januara na Etihadu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Mozda Liverpool i jeste u top formi ali vi ste izgubili od prosjecne dvije ekipe
9 3
Mele
Gubis poene od Leicesthera, a oni gube iducu na svom stadionu, zato ne seri nego pritisni te svoje pulene malo vise.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi