Gasly smatra da mu neće trebati mnogo vremena da se navikne na Red Bull.

Francuz smatra da zbog prošlogodišnjeg kompromisa ove godine mogu dobiti puno

Pierre Gasly: Ako se budemo mogli boriti za postolja onda je trud bio vrijedan

Esmer Oštraković

Pierre Gasly koji će od ove sezone voziti u bolidu Red Bulla, rekao je kako se nada da će silne kazne u prošloj godini moći doprinijeti dobrom razvoju Hondine pogonske jedinice, koja će ove godine pogoniti ekipe Red Bulla i Toro Rossa. 

Gasly će voziti u bolidu Daniela Ricciarda koji je prešao u Renault. On je prošle sezone vozio u Torro ROssu a sezonu je završio sa velikim brojem kazni zbog promjena pogonskih jedinica.

”Kompromisi od prošle godine su kratkoročno bili loši za nas ali u pogledu nove sezone nam mogu dati jako puno dobrih stvari. Istina je da smo mogli biti malo više u poretku prošle sezone ali smo se odlučili na ovakav pristup.”

”Možemo puno dobiti ove godine jer smo praktički prošle sezone testirali pogonske jedinice i rješenja Honde. Ako ćemo se ove godine moći boriti za postolja i pobjede onda je trud bio vrijedan", izjavio je Gasly.

Iako od prošle sezone vozi na Hondine pogonske jedinice, sigurno je da će mu trebati vremena da se privikne na rad u Red Bullu.

”Bit će zasigurno drugačije nego prošlih sezona. Radite u drugačijem okruženju s drugim ljudima, nije isti mentalitet Talijana i Britanaca. Što se prije naviknem na promjene bit će mi lakše dalje u sezoni,” zaključio je Francuz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.