Kraj 12-godišnje saradnje: Red Bull prekrižio Renault, na redu Honda

Austrijski tim mijenja proizvođača motora

Kraj 12-godišnje saradnje: Red Bull prekrižio Renault, na redu Honda

Red Bull je zvanično prekinuo saradnju sa Renaultom i započeo sa Hondom.

Nakon čak 12 godina i više nego uspješne zajedničke saradnje, razišli su se Red Bull i Renault, a popularna austrijski F1 ekipa sada će sarađivati sa Hondom s kojom je potpisan ugovor na dvije godine.

"Višegodišnji ugovor sa Hondom predstavlja početak novog poglavlja za Red Bull. Za cilj imamo najviše ciljeve - osvajanje titula", naveo je čelnik Red Bulla Christian Horner.

Podsjetimo, Red Bull je tokom saradnje sa Hondom osvojio po četiri titule u kategoriji konstruktora i vozača, ali posljednje sezone nisu bile baš najbolje i zato je došlo vrijeme za rastanak.

U aktuelnoj sezoni Red Bull se nalazi na trećoj poziciji u porektu konstruktora sa 134 osvojena boda, odnosno 72 manje od vodećeg Mercedesa, dok je njihov najbolje plasirani vozač Daniel Ricciardo koji se nalazi na 4. poziciji.

Inače, Honda će u narednoj sezoni motorima snadbjevati dva F1 tima - Red Bull i Toro Rosso, s kojim već od ranije ima potpisan ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti