Max Verstappen najbrži na drugom treningu pred VN Njemačke

Najbrži vozač Red Bulla

Max Verstappen najbrži na drugom treningu pred VN Njemačke

S. Grebović

Belgijanac Max Verstappen najbrži na drugom slobodnom treningu na stazi Hockenheimring na kojoj će se sutra voziti Velika nagrada Njemačke.

Belgijskom vozaču su u leđa ostali gledati vozači Mercedesa i vozači dvaju Ferrarija. ”Best of the rest” ponovo su bili vozači iz Haasa sa šestim i sedmim mjestom. Charles Leclerc je opet odradio odličnu sesiju i završio na osmom mjestu, a Nico Hulkenberg i Esteban Ocon su zatvorili krug desetorice najbržih.

Prvi čovjek koji se spustio ispod 1 minute i 14 sekundi je bio Vettel u Ferrariju. Ostavio je Haasove vozače na više od jedne sekunde. U međuvremenu smo vidjeli kako Williams je stavio flo-wiz tekućinu na prednje krilo kako bi analizirali prolaz zraka.

Nakon brzih krugova većina vozača se povukla u garaže dok su drugi radili long runnove na stazi. Na novom ultrasoftu Vettel je odradio najbrže vrijeme treninga 1.13.300.

Dosta vozača je vozilo s ultrasoft gumama duže stintove dok se Vettel odlučio na medium a Verstappen na soft. Blizak susret su imali Ricciardo i Sirotkin na izlasku iz zavoja ali su prošli bez posljedica.

Sirotkin je isto tako završio u šljunku ali je izbjegao oštečenje bolida te se uspio izvući iz zamke.

Max Verstappen je imao problema u bolidu te nije odvozio puno krugova, ali ono što je odvozio bilo je dovoljno da završi kao najbrži.

Do kraja treninga vremena se nisu previše mjenjala, tako da je poredak ostao isti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi