Ivan Bubalo već je dvije godine pomoćnik Blaža Sliškovića na klupi HŠK Zrinjski

Pomoćni trener Plemića

HŠK Zrinjski: Ivan Bubalo stekao UEFA pro licencu

Ivan Bubalo pomoćni trener u HŠK Zrinjski proteklog je vikenda u Vogošći stekao zvanje UEFA pro trenera zadobivši licencu krovne kuće europskog nogometa.

Ivan Bubalo je dijete Zrinjskog koji se nakon kraće igračke karijere dao u trenerske vode. Punih pet godina sjedio je na klupi HNK Branitelja skupivši za to vrijeme 158 utakmica u Prvoj ligi Federacije te je ovaj 39-godišnjak jedan od rijetkih mlađih trenera sa ogromnim iskustvom u seniorskom nogometu.

Već drugu godinu radi u stručnom stožeru Blaža Sliškovića a od proteklog vikenda zadobivši UEFA Pro licencu istakao je svoju ambiciju i za stepenicom više u svojoj karijeri. Na ceremoniji održanoj u Vogošći u subotu Bubalo se posebno zahvalio Blažu Sliškoviću koji je također bio prisutan na svečanoj večeri prilikom koje je Bubalo skupa s ostalim polaznicima stekao Pro licencu UEFA-e.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.