Neven Laštro napustio HŠK Zrinjski

Raskid saradnje sa defanzivcem

Neven Laštro napustio HŠK Zrinjski · Zvanično

M. Šljivak

Neven Laštro više nije član HŠK Zrinjski.

Ovaj 30-godišnji defanzivac je napustio redove Plemića nakon godinu i po, a uskoro bi trebao pronaći i novi angažman.

Kako SportSport.ba saznaje iskusni fudbaler ima ponudu slovenačkog Triglava, te jedne ekipe iz Vijetnama, te će u narednim danima donijeti odluku o nastavku karijere.

Laštro se protekle polusezone nije naigrao u dresu aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. Nastupio je u samo pet utakmica Premijer lige BiH, a ukupno je nastpio u devet utakmica u svim takmičenjima i postigao je jedan gol.

Ovaj fudbaler se u Mostar vratio iz FK Mladost Doboj Kakanj 2016. godine, a ranije je nastupao za NK Osijek, Široki Brijeg, Travnik, NK Pitomača, NK Busovača.

Sliškoviću nije "prigovarao" zbog male minutaže

Iako nije igrao previše u redovima Plemića, Laštro se nije žalio, te je poštovao svaku odluku trenera Blaža Sliškovića.

To je potvrdio u razgovoru za SportSport.ba kada je istakao da itekako poštuje legendarnog Baku.

"Istina je da se nisam mnogo naigrao, ali trener odlučuje o tome, moje je da poštujem to. Teško je, naravno, kada si na klupi. Bude loših momenata i noći kada baš i ne spavaš, ali u životu treba biti uporan i čekati svoju šansu. Osvajanje titule je za mene bilo više timski nego pojedinačno, pa sam to tako i gledao", rekao je Laštro, a o Blažu je imao samo riječi hvale.

"Dobar je, stvarno. Nema mu čovjek šta zamjeriti, a ni prigovoriti. Puno razgovara sa igračima i razumije štošta."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa mostarskim timom je osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Vidjeli da ništa od titule i pola ekipe se raspade.
13 16
Metropoljac
Laštro je dobar (loš) primjer kako se prave greške u karijeri. Od prvotimca u Mladosti koja je prosječan klub, do rezervnog igrača u šampionskoj ekipi. Za vrijeme boravka u Zrinjskom izubio je rejting i sad treba da trazi novi klub kad mu je vrijednost pala na tržištu. Nije Laštro ni prvi ni posljednji koji je pogriješio prilikom promjene kluba, ali iz ovoga se vidi koliko je rizična odluka prilikom prelaska iz manjeg u veći klub. Nestaneš sad pa sad.
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi