Nemanja Bilbija potpisao za Gangwon!
Nemanja Bilbija je nakon gotovo tri godine napustio redove HŠK Zrinjski i odlučio se za odlazak u daleku Južnu Koreju

Skrasio se u Južnoj Koreji

Nemanja Bilbija potpisao za Gangwon! · Zvanično

M. Šljivak

Nemanja Bilbija od danas je zvanično novi igrač korejskog Gangwona.

Ovaj 28-godišnji ofanzivac je ove zime odlučio napustiti redove HŠK Zrinjski, a pored nekoliko ponuda odabrao je ovu iz Koreje.

Bilbija je u ranim jutarnjim satima po bh. vremenu doputovao u Južnu Koreju, a zatim je i zvanično potpisao ugovor sa Gangwonom.

Sada već bivši fudbaler mostarskih Plemića zadovoljan je dolaskom u redove sedmoplasiranog tima korejskog prvenstva.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u ovu ligu. Zahvalan sam posebno mom novom timu. Vjerujem da ću se lako privići na novu sredinu, a obećavam da ću dati sve od sebe kako bi ekipa napravila što bolji rezultat", rekao je Bilbija po potpisu ugovora.

HŠK Zrinjski ostao bez najboljeg igrača

Nekadašnji napadač Sarajeva u Zrinjski je stigao početkom 2016. godine iz Splita što se pokazalo da je pun pogodak Plemića. Bilbija je ubrzo postao jedan od najboljih igrača Zrinjskog s kojim je stigao do tri uzastopne titule prvaka Bosne i Herccegovine.

Bilbija je i u ovoj sezoni pokazao svoje kvalitete i na 16 utakmica Premijer ige BiH postigao je čak 14 golova i dodao tri asistencije. Ipak, došlo je vrijeme za rastanak, a Zrinjski prije nekoliko dana zvanično potvrdio da će Bilbija karijeru nastaviti u Južnoj Koreji u dresu Gangwona.

Nemanja Bilbija je pored Zrinjskog, Sarajeva i Splita u karijeri još igra za srbijansku Vojvodinu, te Borac iz Banja Luke u kojem je i počeo karijeru.

Sigurno je da će se njegov izostanak u redovima HŠK Zrinjski itekako osjetiti, a i Premijer liga BiH je ostala bez jedne od najvećih zvijezda.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

samobordo1946
Sad ce Tamaru da tamburaju Korejanci
25 11
Raikkonen
Hajte UZP-ovci javite se čisto da znamo da ste tu. Zvanično Praljkovačku popijte
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi