Građani pregazili rivala u FA Cupu

Ako ste se pitali kolika je razlika između Cityja i ekipe sa dna Championshipa, dobili ste odgovor

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su danas Rotherham u okviru 3. kola FA Cupa sa uvjerljivih 7:0 na domaćem terenu.

Građani su u vrlo dobrom raspoloženju nakon što su u četvrtak navečer porazili Liverpool u okviru Premiershipa i vratili se u trku za titulu, a dobru formu su potvrdili i protiv ekipe koja se takmiči u Championshipu.

Sve je počelo u 12. minuti kada je Raheem Sterling pogodio za vodstvo svog tima. Do kraja prvog dijela Foden i Ajayi (autogol) su povisili na 3:0.

U nastavku meča četa Pepa Guardiole nije dizala nogu s gasa pa je postigla još četiri gola. Gabriel Jesus je otvorio golijadu u drugom poluvremenu, a nakon njega su se u strijelce upisali Mahrez, Otamendi i Sane za konačnih 7:0.

Podsjetimo, osim Cityja ovako uvjerljivu pobjedu u 3. kolu FA Cupa je ostavio i Tottenham, ali Pijetlovi su pobijedili četveroligaša što se svakako ne može porediti sa protivnikom kojeg je imao City.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.