Guardiola jedino Fernandinha smatra nezamjenjivim
Guardiola je oduševljen igrama Fernadinha, kojeg je nahvalio i nakon pobjede nad Liverpoolom (2:1)

Menadžer Cityja hvali Brazilca

Guardiola jedino Fernandinha smatra nezamjenjivim

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola istakao je kako je samo jedan igrač nezamjenjiv u njegovom timu.

City je nedavno s 2:1 u derbiju pobijedio Liverpool, pa je ostao u igri za titulu, a nekako je najviše pokazao Fernandinho, iako su Aguero i Sane bili strijelci protiv Redsa.

Zahvalni brazilski veznjak odradio je dobar dio posla i Guardiola ga itekako poštuje.

"Fernandinho ima posebne kvalitete, mi nemamo zamjenu za njega. Njegovi dueli, način na koji se kreće... Nevjerovatan je, nezamjenjiv za nas, to je pokazao i protiv Liverpoola. Ja se molim za njega da bude fit što duže", kazao je španski stručnjak.

U Ciyju je ključan, ali dres Brazila više ne nosi. Nedavno je brazilski selektor Tite otkrio da je zbog prijetnji Fernadinho odlučio nakon Svjetskog prvenstva da se povuče iz nacionalnog tima.

"Posijle razgovora s njim, bilo mi je jasno da bih u timu imao nesrećnog igrača. Javnost je bila veoma okrutna prema njemu, a porodica mu je dobijala prijetnje. Zbog toga nije spreman da se vrati. Nadam se da će jednog dana biti drugačije", kazao je Tite.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fernandinho je od 2013. godine u Cityju i na 181 meču positgao je 18 golova, dok je u dresu Brazila na 49 mečeva dao dva gola i jedan autogol.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi