Riverov junak stiže u Premier ligu: "Moji predstavnici našli su se s ljudima iz Manchestera"
Quintero je igrač Porta na posudbi u Riveru, a sada bi mogao da napravi transfer iz snova

Quintero spreman za veliki korak

Riverov junak stiže u Premier ligu: "Moji predstavnici našli su se s ljudima iz Manchestera"

Edmir Škorić

Juan Fernando Quintero, Kolumbijac koji je zabio za River Plate u finalu Cope Libertadores protiv Boce Juniors, mogao bi karijeru nastaviti u Evropi.

Quintero (25) je prvo 2014. godine na SP-u u Brazilu postigao debitanski pogodak za Kolumbiju protiv Obale Slonovače, da bi četiri godine kasnije upisao neke ključne asistencije, ali još jedna sjajan pogodak.

Nedavno je u Madridu u revanšu Cope Libertadores pogodio gol u produžetku za slavlje Rivera, a sada bi mogao da napravi transfer karijere.

Bivši igrač Porta nalazi se na meti Manchester Cityja što je igrač i sam otkrio.

"Moji predstavnici su se našli sa ljudima iz Manchestera Cityja, veoma sam ponosan što su zainteresovani za mene", rekao je Quintero.

Kolumbijac i dalje ima ugovor s Portom koji ga je posudio Riveru, a kaže da u Evropu neće doći zbog novca, no da svakako ima želju da zaigra u jednom od boljih evropskih timova.

Vidjet ćemo da li će Pep Guardiola uspjeti da ga nagovori da mu se pridruži u Cityju, mada nije isključeno da zaigra i u drugom dijelu Manchestera...

Preživio pokušaj ubistva

Zanimljivo da je imao dosta sreće u novembru 2018. godine. Preživio je pokušaj ubistva...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Stigao sam do zgrade u kojoj živim kada je neko pokucao na prozor i ugledao sam osobu sa pištoljem u ruci koja je bila spremna da puca. Trebalo mi je nekoliko sekundi da reagujem i dodao sam gas. Kada mi je pokucao na prozor, uperio je pištolj u mene i rekao mi je da će me ubiti. Jedino što sam uspio vidjeti je da nosi boje Deportivo Calija. Hitac je pogodio u vrata i srećom moj brat i ja smo iz svega izašli napovrijeđeni", rekao je ovaj 23-godišnji fudbaler.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Gore stoji godina 25 a onda na dnu texta rekao je ovaj 23-godišnji fudbaler.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi