Kraljevi se žale na odluke sudija u meču protiv Real Sociedada

Marca stala u zaštitu Reala

"Zašto postoji VAR ako se ovakve situacije ne gledaju?"

Midhat Šljivak

Madridski Real poražen je večeras na Santiago Bernabeu od imenjaka iz San Sebastiana rezultatom 0:2.

Willian Jose i Ruben Pardo su presudili Kraljevima u ovom meču, a nakon 18 odigranih kola Real je na petom mjestu sa 30 bodova, deset manje od vodeće Barcelone.

Nakon utakmice u Realu su nezadovoljni suđenjem Munuere Montera. Posebno se to odnosi na detalj kada je došlo do kontakta između golmana Real Sociedada Geronima Rullija i Vinicusa Juniora.

Sudija je odlučio da u ovom slučaju ne pogleda video. Stručni štab Kraljeva je u nevjerici što Monteru nije koristio VAR i smatraju da su oštećeni u ovom slučaju.

I kompletan Bernabeu je nakon odluke sudije eksplodirao i navijači su bili u nevjerici da se nije odlučio pogledati snimak kako bi donio odluku o eventualnom prekršaju.

Posebno žestoka je bila Marca koja je privržena Realu i koja se pita: Zašto uopšte imamo VAR ako se ne koristi u situacijama kao što je prekršaj nad Viniciusom?

Real Sociedad slavio na Bernabeu nakon 15 godina

Real Sociedad je večeras odigrao utakmicu za pamćenje.

Pobijeđen je Real Madrid i to nasred Santiago Bernabeu stadiona, a to je Sociedad u prošlosti jako rijetko uspijevao.

Tačnije rečeno, posljednji put je tako što ovoj ekipi pošlo za rukom prije čak 15 godina u španskoj La Ligi.

To nije sve. Klub iz Baskije je na posljednjih devet gostovanja kod poznatijeg Reala gubio, a čak osam puta zaredom je primao tri ili više gola.

Sve ovo dokazuje kako je ovo svakako historijska noć za Sociedad koji se usput rečeno probio na 11. poziciju La Lige.

Također, Santiago Bernabeu je večeras bio i poprilično prazan, a skupilo se "svega" nešto više od 53.000 gledatelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.