Kako je izgledao sastav Reala 23. maja 2004. godine?
Tadašnji Real je u svojim redovima imao neke od najvećih zvijezda svih vremena, ali bez obzira na to te sezone je završio tek četvrti u La Ligi.

Posljednji poraz od Sociedada prije večerašnjeg

Kako je izgledao sastav Reala 23. maja 2004. godine?

Ekipa Real Sociedada je prije včerašnje pobjede posljednji put na Santiago Bernabeu slavila davne 2004. godine. 

Prošlo je od tada skoro kompletnih 15 godina, a ekipa iz Baskonije je konačno dočekala da ponovo slavi na stadionu najtrofejnijeg evropskog kluba.

I, dok su večeras boje Reala 'branili' igrači poput Viniciusa Juniora, Isca, Benzeme, Ramosa i ostalih, tog 23. maja 2004. godine na terenu su bili popularni Los Galacticosi.

Bilo je to posljednje kolo u sezoni 2003/04, a Real je završio tek četvrti na tabeli, dok je Sociedad zamalo ispao. Ipak, ono što je najzanimljivije svima su postave sa te utakmice.

Tadašnji trener Madriđana Carlos Queiroz je izveo kombinovani sastav obzirom da je u pitanju susret posljednjeg kola, ali bez obzira na to na terenu su bile neke od najvećih zvijezda svih vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na golu je bio Cesar Sanchez, u odbrani Ivan Helguera, Fabricisco Pavon, Alvaro Mejia i Roberto Carlos, u vezi Borja Fernandez, Jordi Lopez, Santiago Solari i Luis Figo, dok su napad predvodila dva legendarna napadača Raul Gonzales i Ronaldo.

Dakle, sadašnji trener Reala Solari se vrlo dobro sjeća posljednjeg poraza kući od Sociedada u La Ligi obzirom da je i sam bio akter pomenutog susreta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Rezultat?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi