Real Madrid potvrdio transfer: Stiglo prvo zimsko pojačanje!

Diaz sutra potpisuje ugovor

Real Madrid potvrdio transfer: Stiglo prvo zimsko pojačanje! · Zvanično

Nakon šokantnog poraza od Sociedada, Real Madrid je putem zvanične web stranice saopštio da je postignut dogovor o dovođenju prvog pojačanja u januarskom prelaznom roku.

Kako se i najavljivalo, novi član Real Madrida postat će mladi Brahim Diaz, koji na Santiago Bernabeu stiže iz Manchester Cityja.

Brahim Diaz će sa Real Madridom potpisati šestoipogodišnji ugovor, koji ističe 30. juna 2025. godine. Finansijski detalji nisu zvanično objavljeni, ali špekuliše se da će Kraljevi za usluge ovog veznjaka platiti Cityju 15-ak miliona funti.

Brahim Diaz je sa Manchester Cityjem imao ugovor do kraja sezone kojeg nije želio produžiti, pa je stoga Real Madrid dobio vrlo talentovanog fudbalera ispod realne cijene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brahim Diaz je ove sezone odigrao četiri utakmice za seniorski tim Manchester Cityja, a postigao je dva gola i to u EFL Kupu. Ponikao je u Malagi, iz koje je još kao 14-godišnjak prešao u omladinsku školu Manchester Cityja za 350.000 eura.

Real Madrid je dodao da je ljekarski pregled Brahima Diaza zakazan za sutra (ponedjeljak), te da je zvanično predstavljanje medijima zakazano za 13:30 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Kako ba pojacanje
15 1
*p!p!t@*
Ko da ne znam ko dolazi, a ne još jedan player to be... Realu trebaju konkretna pojačanja, ako misle išta u ovoj sezoni da urade...
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi