Statistika protiv Real Sociedada je dokaz koliko Ronaldo nedostaje Real Madridu

Sociedad je bio stalna 'mušterija' Portugalca

Statistika protiv Real Sociedada je dokaz koliko Ronaldo nedostaje Real Madridu

Portugalac Cristiano Ronaldo očigledno mnogo nedostaje Real Madridu.

Iako se to moglo i pretpostaviti nakon njegovog odlaska u Juventus prošlog ljeta, Real igra dosta slabije, ali niko nije očekivao da će to izgledati ovako kako izgleda.

Real je izgubio čak šest utakmica ove sezone u La Ligi nakon samo 18 kola, a posljednji u nizu poraza bio je večerašnji od Real Sociedada.

Klub iz Baskonije je slavio sa 2:0 na Bernabeu i na taj način prekinuo 15-godišnji gostujući post protiv Real Madrida, a to se u eri Cristiana Ronalda nije desilo nijednom.

Ronaldo je bio član Reala od 2009. godine i u tom periodu Kraljevski tim nije izgubio nijednom kući u La Ligi od Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na posljednja tri meča na domaćem terenu protiv pomenute ekipe Portugalac je postigao čak šest golova uz dvije asistencije, a Real je dobio sve tri utakmice i to rezultatima 3:1, 3:0 i 5:2.

Naravno, osim Ronalda od ove sezone nema ni trenera Zinedina Zidana, a kako sada stvari stoje Francuz bi u toku ove sezone mogao dobiti i trećeg nasljednika obzirom da se otkaz nakon Lopeteguiju smiješi i Solariju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Sto ce im Ronaldo kad imaju najboljeg igraca svijeta
10 3
Benjamingst
Modric je dobar ali nikad naj bolji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi