Hladno vrijeme Rođene je primoralo da prve treninge odrade na terenima s umjetnom travom u gradskom naselju Zalik.

Početne treninge Velež će odraditi na umjetnoj travi

FK Velež: Prvi trening održan u balonu

Na terenima balona u gradskom naselju Zalik danas su prvi trening održali nogometaši lidera Prve lige Federacije mostarskog FK Veleža.

Pod budnim okom kondicijskog trenera Jasmina Trnovca, pomoćnog trenera Mustafe Kodre i trenera golmana Nenada Melhera Mostarci su krenuli s uvodnim vježbama i treningom a prvih nekoliko dana priprema Rođeni će trenirati u balonu zbog iznimno hladnog vremena te zaleđenog terena na stadionu u Vrapčićima.

Pred sami početak treninga, tijekom zagrijavanja Mustafa Mujezinović je zadobio snažan udarac loptom u lice zbog kojeg je nekoliko minuta proveo ležeći okružen zabrinutim suigračima no vrlo brzo se ovaj krilni nogometaš pridigao i priključio treningu.

Velež će prvi pripremni susret odigrati već 18.01. protiv GOŠK-a iz Gabele a do odlaska u Tursku koji je predviđen za 28.01. Mostarci bi trebali odigrati pripremne utakmice i sa FK Sarajevom, Igmanom i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.