Florenzi smatra da bi bilo dobro da Roma i ove godine ponovi u Ligi prvaka ono što je napravila u 2018., kada je dospjela do polufinala Lige prvaka

Žele Ligu prvaka

Alessandro Florenzi iznio ciljeve Rome i zaprepastio javnost

Edmir Škorić

Alessandro Florenzi tvrdi kako je Romin cilj da u ovoj sezoni osvoji Ligu prvaka.

Roma je prošle sezone uspjela doći do polufinala Lige prvaka nakon spektakularnog povratka protiv Barcelone u četvrtfinalu, no na putu do finala Romu je izbacio Liverpool. Iako se to čini nemogućim, Florenzi vjeruje da njegov tim može do titule prvaka Evrope.

"Završili smo s pravim dojmom 2018. godinu. Sada nam treba više kontinuiteta i pozitivnih rezultata. Znamo da možemo i moramo učiniti još bolje. Moramo pronaći sebe kao tim", kazao je Florenzi, pa otkrio ambicije u 2019. godini.

"Kup Italije bi mogao da bude važan cilj za Romu. Čak i ako znamo da je Serija A nemoguća, imamo cilj, a naš cilj je Liga prvaka. Ne kažem da je to utopija, ali stvarno bismo voljeli da napravimo nešto kao prošle godine i da odemo i korak dalje", dodao je Italijan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je godinu završila na šestom mjestu u Seriji A sa 30 bodova, a Edin Džeko i društvo narednu utakmicu igraju protiv Torina za desetak dana.

U februaru će Rimljani u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Porta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.