Razočarenje za Manchester i ostale: Klauzula u Manolasovom ugovoru ne vrijedi za januar

Ništa prije ljeta

Razočarenje za Manchester i ostale: Klauzula u Manolasovom ugovoru ne vrijedi za januar

Čini se kako grčki defanzivac Kostas Manolas ipak neće napustiti redove Rome u toku januarskog prelaznog roka.

Podsjetimo, proteklih dana se sve više špekulisalo kako Roma neće moći zadržati sjajnog defanzivca obzirom na interes brojnih timova, ali čini se kako je ipak Vučica bila nešto pametnija.

Manolas ima klauzulu u svom ugovoru po kojem može napustiti klub za 36 miliona eura, ali ista ne vrijedi za januarski prelazni rok, već samo za ljetni.

To znači da će ekipe poput Manchester Uniteda, Chelseaja i Barcelone, koje su zainteresovane za njega, morati sačekati kraj sezone.

Inače, sve tri ekipe imaju i alternative, pa će sada morati aktivirati 'plan B'. Za Barcu je to navodno De Ligt, za Manchester United Kalidou Koulibaly, a za sve tri ekipe Toby Alderweireld.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Angažovao Raiolu

Romin defanzivac Kostas Manolas angažovao je Mina Raiolu kao svog novog agenta. La Gazetta dello Sport podsjeća da je Raiola u dobrim odnosima s Manchester Untiedom, te da je na Old Trafford ranije doveo Ibrahimovića i Pogbu, a olakšavajuća okolnost za Crvene đavole je svakako to što bi Manolasa mogli dobiti za pravu siću.

Inače, Grk je u toku ove sezone odigrao ukupno 21 meč za Vučicu u svim takmičenjima te je postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seva1956
Tek će se razočarati kad ga kupe. Glup igrač.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi