Bilo je samo pitanje vremena

Šok za Island: Bez legende na SP

Bilo je samo pitanje vremena. Dugogodišnja ikona islandskog rukometa, igrač RN Loewena Gudjon Valur Sigurdson neće igrati na Svjetskom prvenstvu koje počinje sutra u Danskoj i Njemačkoj, a razlog je povreda.

Sve brži tempo koji se odvija u sportu, a posebno rukometu, htjeli ne htjeli utječe na najbolje rukometaše, pa će vremenom ovakvi slučajevi, da najbolji među njima neće moći igrati velika takmičenja svake godine - biti sve češći.

Gudjon Valur Sigurdson jedna je od dvije najveće zvijezde Islanda trenutno i jedna od dvije najveće ikone uz legendarnog desnog beka Olafura Stefanssona.

„Ribari“ će pokušati da se domognu druge faze takmičenja u Minhenu u društvu Hrvatske, Makedonije, Španije, Japana i Bahreina sa novim-starim selektorom Gudmundurom Gudmundsonom za koga su vezani svi najveći uspjesi islandskog rukometa – srebro sa OI u Pekingu i bronza sa EURO 2010 u Austriji.

Podsjetimo, jedini nastup na Svjetskom prvenstvu, onume u Kataru 2015. BiH je izborila eliiminiravši upravo Island u baražu 2014.

Sastav Islanda za SP:

Golmani: Ágúst Elí Björgvinsson, Bjorgvin Páll Gústavsson

Lijeva krila: Bjarki Már Elísson, Stefán Rafn Sigurmannsson

Desna krila: Arnór Gunnarsson, Sigvaldi Gudjónsson

Lijevi bekovi: Aron Pálmarsson, Ólafur Gudmundsson

Desni bekovi: Ómar Ingi Magnússon, Teitur Örn Einarsson

Srednji bekovi: Elvar Örn Jónsson, Gísli Kristjánsson, Haukur Prastarson

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pivoti: Arnar Freyr Arnarsson, Ýmir Örn Gíslason

Defanzivci : Daniel Thor Ingason, Ólafur Gustafsson

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.