Nogometaši konjičkog Igmana s pripremama će početi 14.01.kako kaže njihov trener Nedim Jusufbegović .

U Igmanu će uz odlazak Vasilija Kolaka biti još promjena

Jusufbegović: U pregovorima smo s pojačanjima, potrebni su nam golman i veznjaci

Nogometaši konjičkog Igmana prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije završili su na desetoj poziciji s osvojenih 19 bodova koji im zasada osiguravaju sigurnu zonu i manje briga oko čuvanja prvoligaškog statusa.

Klub je zvanično ostao bez prvog golmana i sigurno najboljeg golmana Prve lige Federacije Vasilija Kolaka koji je danas potpisao ugovor s prvakom Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjskim. Trener Igmana Nedim Jusufbegović za SportSport.ba govorio je o skorom početku priprema ovog kluba te još nekim stvarima koje zasigurno zanimaju simpatizere ovog kluba.

"Prvo bih želio spomenuti  da su NSBiH i općina Konjic ušli u realizaciju izgradnje pomoćnog terena sa umjetnom travom" - otpočeo je Nedim Jusufbegović i dodao:" ovom prilikom se kao sportski radnik koji je iz Konjica želim zahvaliti NSBiH i općini Konjic".

"To je najveći sportski infrastrukturni projekat u zadnje tri decenije i sigurno da će doprinijeti razvoju i popularizaciji nogometa u Konjicu, sve pohvale i zahvale" - govori zadovoljni trener Igmana.

Kada će prvi tim početi pripreme za predstojeću polusezonu?
"Krećemo s pripremana 14 .01. Trenirat ćemo u sportskoj dvorani i na terenu a zasad je sigurno da nećemo baš imati optimalne uslove za rad tako da ćemo gledati a i nadam se da ćemo otići početkom februara u krajeve gdje ćemo imati protivnike i optimalne uslove za rad. 23.01 igramo s Veležom a 26.01 sa Željom, te dvije utakmice zasad mogu potvrditi"

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vasilije Kolak otišao je u Zrinjski?

" Naš dogovor je bio takav da kada nađe nešto bolje da može da ide. Šta je tu je, njemu želimo svu sreću za iskorak u karijeri te zahvalio na profesionalnom odnosu i suradnji,  a mi moramo dalje. Što se tiče našeg igračkog kadra moguće je da će biti još nekih odlazaka. U razgovorima s igračima i smo većinu pozicija definirali te očekujem da se pojave na prozivci. S nekima smo još uvijek u pregovorima i nadam se da ćemo ih uspješno završiti. Potraga nam je usmjerena na golmana i vezne igrače" - rekao je šef stručnog stožera konjičkog Igmana Nedim Jusufbegović za SportSport.ba

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.