Dvije uzastopne pobjede sa sedam ili više golova

Manchester City večerašnjom pobjedom izjednačio rekord star 52 godine

Manchester City je večeras na svom Etihadu porazio trećeligaša Burton sa visokih 9:0 u prvom susretu polufinala Liga kupa.

Slabašnom Burtonu se crno pisalo na Etihadu od samog starta meča jer je prvi gol primio već u 5. minuti, a do kraja meča najmanje milosti prema njemu imao je Gabriel Jesus koji je postigao čak četiri gola.

Inače, ovo je druga uzastopna pobjeda za Građane sa sedam ili više postignutih golova i time su izjednačili rekord Leeds Uniteda iz 1967. godine.

Prije ove utakmice ekipa Pepa Guardiole pobijedila je u FA Cupu Rotherham sa čak 7:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najveći problem za Burton je u ovom trenutku taj što će morati odigrati i revanš protiv Manchester Cityja jer tako nalažu pravila engleskog Liga cupa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.