Šta Pep Guardiola misli o "izdaji" Diaza, mladića koji je odlučio da ode u Real?
Diaz je odlučio da je za njega bolje da igra u Real Madridu, pa je odbio novi ugovor s Manchester Cityjem i na kraju potpisao za Kraljeve

Morao da prihvati odluku mlade zvijezde

Šta Pep Guardiola misli o "izdaji" Diaza, mladića koji je odlučio da ode u Real?

E. Škorić

Brahim Diaz, mladi i talentovani nogometaš koji je donedavno nastupao u Manchester Cityju, potpisao je za Real Madrid.

Vijesti iz Manchestera su nepovoljne za Guardiolu. Iako je silno želio, nije uspio da zadrži Diaza, koji je na kraju potpisao za ekipu Real Madrida.

"Ne trebaju mi igrači koji ne žele da budu ovdje. Brahim je sjajan momak i sigurno nije napravio korak unazad odlaskom u Real. Iz raznih razloga ovdje nije proveo mnogo minuta na terenu, želim mu da u Realu to dobije", rekao je Guardiola, pa je dodao:

"I Diaz i Sancho, kao i Phil Foden - svi su bili bitni za nas i s njima smo isto radili. Igrači šansu zaslužuju na terenu i treba vremena. Na kraju je od njih trojice samo Foden odlučio da ostane. Pogledajte na primjeru Davida Silve. I on je prije nego je postao veliki igrač išao na pozajmice i borio se", istakao je Guardiola.

"Neki fudbaleri imaju strpljenje, neki to ne žele. Igrači, porodice i menadžeri odlučuju šta je najbolje za njih", zaključio je menadžer Građana, a na pitanj da li je razočaran zbog Diazove odluke, odgovorio je kategorično sa - ne.

Najvažniji dan u životu

O Diazovom transferu u Real Madrid se špekulisalo već nekoliko mjeseci, ali se smatralo da će Kraljevi sačekati ljeto kako bi 19-godišnji veznjak stigao kao slobodan igrač po isteku ugovora sa Manchester Cityjem. Ipak, Florentino Perez je odriješio kesu i Diaz je nakon ljekarskih pregleda danas postao igrač Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester City je od prodaje Diaza inkasirao 17.5 miliona eura, a u ugovor su uključeni i dodatni bonusi.

"Ovo je najvažniji dan u mom životu. Došao sam u klub o kojem sam sanjao kao dječak, ovo je najbolji poklon za mene. Kada sam odlazio iz Cityja razmatrao sam tri opcije - prva je bio Real, druga također Real i treća Real. Nigdje drugo nisam želio otići", izjavio je Diaz.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi